RUD | Pia Alm 2020

Stipendierapport
Pia Alm

Stipendierapport från RUDs Fördjupningskurs i Obstetriskt Ultraljud, 11-13 november 2020 på Villa Lovik


Tackar RUD för att jag tilldelades ett av 2020 års stipendier.


Det var en fantastisk vistelse på Villa Lovik på Lidingö, en plats som jag gärna återvänder till. Allt var väldigt fint ordnat och välorganiserat, så en eloge till alla som varit med i detta arrangemang.


Vi befann oss mitt i en pandemi men trots detta så var det inga problem att hålla de avstånd som krävdes för att det skulle kännas tryggt att vistas på en kursgård. Vi hade t.ex alla enkelrum. Vi satt med avstånd både under föreläsningar och under måltiderna, handsprit fanns även tillgängligt på flera platser.


Miljön är fantastisk rofylld med sitt läge vid vattnet och den fina SPA-anläggningen som vi fick det stora nöjet att nyttja. Det är verkligen trevligt att just kombinera intressanta föreläsningar med härlig miljö, god mat och inte minst att träffa kollegor att utbyta erfarenheter med. Det bli en guldkant på tillvaron, i synnerhet efter en arbetsam sommar och vår i skuggan av pandemin.


Kursen inleddes på onsdagen med en intressant Etikföreläsning av Erik Juth, bra och viktigt att ha med etikföreläsningar inom vårt arbetsområde.

Därpå följde en hjärtföreläsning av Felicia Nordenstam som alltid lika inspirerande och lärorik! Dagen avslutades med en Föreläsning om Councelling. Trevlig middag på kvällen och SPA- vistelse.


Torsdagen fortsatte på Malin Thorsell och föreläsning om placenta. Ett område som man alltid känner att man vill fördjupa sig i ännu mer.


Vi fortsatte med Anneli Jönsson och hennes föreläsning om handledning. Hela eftermiddagen ägnades åt ämnet tillväxthämning med Lotta Herling som är så kunnig och intressant att lyssna till. Även denna kväll avslutades med en härlig middag och SPA.


Den sista dagen fick vi lyssna till Peter Conners föreläsning om CNS, som vanligt fantastiskt bra och avslutades med föreläsning av Ylva Carlsson som talade om 1:trimester ultraljud även detta mycket givande.


TACK än en gång RUD för att jag fick möjlighet att delta i denna kurs tack vare ert stipendium.//Mvh Pia Alm barnmorska Västerås