RUD | Malin Löfgren 2022

Stipendierapport
Malin Löfgren

Stipendierapport från RUD's fördjupningskurs i obstetriskt ultraljud 9-11 november 2022.


Jag, Malin Löfgren, är väldigt tacksam att jag fick stipendiet som gjorde det möjligt för mig och mina kollegor att delta i fördjupningskurs obstetriskt ultraljud 9-11 november 2022.

En väldigt intressant och givande kurs och jag hade förmånen att kunna åka tillsammans med fyra kollegor från vår mottagning i Varberg. Samt fyra kollegor till från samma län, Halmstad. Det gör det lättare för oss att samarbeta i förändringsarbete och diskutera bilder utifrån våra nya kunskaper.

Första dagen, första föreläsningen om placenta med Malin Thorsell fick vi alla en AHA upplevelse. Nu kommer det bli färre bokningar till våra läkare för second opinion. Det var den tydliga informationen om var snittet läggs på uterus och hur placenta kan ligga i förhållande till snittärret på tidigare sectioförlösta kvinnor. Så fortsatte det under dagarna. Vi kom hem med mycket ny information och våra läkare insåg frustrerat att de behöver komma iväg på kurs för att hinna med i vår utveckling.

Efter kursen har det varit många leenden och frustrationer på mottagningen, när vi har försökt att få bilder som ser lika fina ut som de på föreläsningarna.

Villa Lovik bjöd på en underbar miljö och god mat. Det är guldkant när vi får umgås och mingla. Utbyta information. Väldigt trevlig stämning och hög ljudnivå.

Tack för en välplanerad kurs, vi/jag återkommer mer än gärna.

Med vänlig hälsning,

Malin Löfgren
Ultraljudsbarnmorska/sektionsledare Varberg.